Lightyear

Lightyear befektetési platform és a biztonság

A Lightyear befektetési platform arra törekszik, hogy a felhasználók pénzét és vagyonelemeit a lehető legjobban megvédje. Ennek érdekében több intézkedést is alkalmaznak. A befektetők pénzét elkülönített számlákon tartják, amelyeket szeparálnak a Lightyear saját számláitól. Ez azt jelenti, hogy ha a céggel valami baj történik, a befektetők pénze továbbra is biztonságban van.

A Lightyear a legnagyobb biztonság érdekében csak megbízható bankokkal dolgozik együtt, amelyek szigorú szabályoknak és előírásoknak felelnek meg. A Lightyear befektetési platformja különböző módon védi a felhasználói adatait és információit. Ez magában foglalja az adatok titkosítását, a kétlépcsős azonosítást (2FA) és a rendszeres biztonsági felülvizsgálatokat. Az ügyfelek vagyontárgyainak védelmében az European Central Securities Depository (ECSD) szerepet tölt be a Lightyear esetében. Az ECSD fő feladata az értékpapírok és egyéb vagyontárgyak biztonságos kezelése és tárolása, valamint azok azonosítása és nyilvántartásba vétele. A Lightyear befektetőinek vagyonát az Észt Tartalék Alap védi, amely az Európai Unió tagállamainak befektetővédelmi alapjához kapcsolódik.

Az alap 20 000 euróig kártalanítja az ügyfeleket, ha a befektetési vállalkozás megszűnne vagy nem tudná teljesíteni a kötelezettségeit.

A Lightyear innovatív befektetési platformja azért jött létre, hogy egyszerűbbé és költséghatékonyabbá tegye a befektetést. A Lightyear lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy részvényekbe, ETF-ekbe és index alapokba fektessenek, alacsony költségek mellett. A platform célja, hogy a befektetést mindenki számára elérhetővé és könnyűvé tegye. A Lightyear  azon kevés platformok egyike, amely magas hozamú megtakarítási számlákat kínál. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók akár 12,25%-os kamatot is kaphatnak a be nem fektetett pénzük után, egyelőre csak forintban. Pénzünket több devizában is tarthatjuk. Egyszerűen kereskedhetünk különböző devizákban anélkül, hogy drága átváltási díjakat kellene fizetnünk. A platformon található oktatóanyagok és elemzések révén a felhasználók megalapozott döntéseket hozhatnak. A Lightyear alacsony költségekkel büszkélkedhet és ingyenes részvényvásárlást is kínál. Rejtett díjakkal nem találkozunk.

A Lightyear gondoskodik a felhasználók pénzének és vagyontárgyainak védelméről. A platform elkülönített számlákat használ és csak megbízható bankokkal dolgozik együtt. Emellett az Észt Tartalék Alap védi a felhasználók vagyonát. A Lightyear ügyfélszolgálata könnyen elérhető és nagyon segítőkészek. A platformon található élő csevegés és e-mail támogatás révén a felhasználók gyorsan választ kaphatnak kérdéseikre.

Email címük: hello@golightyear.com

A Lightyear fenntarthatósági szempontokat is figyelembe vesz a befektetési lehetőségek kiválasztásánál. A platformon található zöld és társadalmilag felelős befektetési alapok lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy hozzájáruljanak a fenntartható fejlődéshez és a társadalmi jóléthez. Folyamatosan bővíti termékpalettáját és szolgáltatásait, hogy a felhasználók még több lehetőséget kapjanak a befektetéseikhez. A platform tervei között szerepel többek között a kriptovaluták és más alternatív befektetési eszközök bevezetése is.

A platform megfelel az Európai Unió GDPR előírásainak, és a felhasználók biztonságát szem előtt tartva fejleszti a rendszereit. Összehasonlítva más befektetési platformokkal, kedvezőbb kondíciókat kínál a befektetők számára. Ez a versenyképes árazás lehetővé teszi, hogy több pénzt fektessünk be és nagyobb megtakarítást érjünk el. A platformot úgy tervezték, hogy a kezdő és a tapasztalt befektetők számára is megfelelő legyen. A felhasználók szabadon választhatják meg, hogy milyen befektetési eszközökbe fektetik be a pénzüket, és megváltoztathatják befektetési stratégiájukat a piaci trendeknek megfelelően.

Amikor értékpapírt vásárolsz a Lightyear-en keresztül, te leszel azok valódi tulajdonosa. Ezeket az eszközöket (részvényeket vagy ETF-eket) egy ügyfélvagyon-számlán tartják nyilván, a nevedben. Így megőrzöd az összes részvényesi jogot és előnyt, és a Lightyear, ahol lehetséges, tájékoztatást is nyújt a vállalati eseményekről. Részvényeid esetén szavazhatsz a részvényesi közgyűléseken, ha ez vonatkozik rád.

Az amerikai részvényeket a DTCC (Depository Trust and Clearing Corporation) nyilvántartásába jegyzi, amely az Egyesült Államok központi értékpapír letéti intézménye. Az európai értékpapírok esetében több CSD-vel (Central Securities Depositories) dolgoznak együtt, például az Euroclear, CREST és Clearstream vállalatokkal, attól függően, hogy melyik piacon forgalmazzák és regisztrálják az értékpapírt.