Kíváncsi vagy kik a Lightyear befektetői?

A Lightyear 25 millió dollár friss tőkeinjekciót kapott az amerikai kockázati tőkeóriás Lightspeedtől és Richard Branson Virgin Groupjától. (Megerősítés azoknak akik nem tudják kik állnak a Lightyear mögött és miben bízhatnak💸💰)

De kik ők valójában?
Richard Branson által alapított Virgin Group egy brit multinacionális vállalatcsoport, amely több mint 400 vállalkozást foglal magába. A cég kezdetben a zeneiparban kezdte tevékenységét, azonban az évek során számos más iparágba is betört.

VIRGIN GROUP

A Virgin Group többek között az alábbi területeken tevékenykedik:

📌Légi közlekedés: A Virgin Atlantic egyike a legismertebb légitársaságoknak, amely utasszállításra és áruszállításra is szakosodott.
📌A Virgin Galactic a világűr turisztikai ágazatában tevékenykedik, célja a világűrbe szállítani az embereket kereskedelmi alapon. Vasúti közlekedés:
📌A Virgin Trains az egyik legnagyobb brit vasúttársaság volt, amely számos brit város között működtetett gyorsvasúti szolgáltatást. Azóta a franchise lejárt, és új néven folytatódik.
📌Telekommunikáció: A Virgin Media az Egyesült Királyság egyik legnagyobb telekommunikációs szolgáltatója, amely televíziós, internetes és telefonos szolgáltatásokat kínál.
📌Pénzügyi szolgáltatások: A Virgin Money egy olyan pénzintézet, amely hitelkártyákat, személyi kölcsönöket, jelzáloghitelt és egyéb pénzügyi termékeket kínál ügyfeleinek.
📌Üdülési szolgáltatások: A Virgin Holidays olyan utazási szolgáltatásokat kínál, mint például repülőjegyek, szállások és egyéb turisztikai csomagok.
📌Egészségügy és fitnesz: A Virgin Active egy globális fitneszlánc, míg a Virgin Care egészségügyi szolgáltatásokat nyújt az Egyesült Királyságban.
📌Energetikai szolgáltatások: A Virgin Energy célja a fenntartható és megújuló energiaforrások támogatása és terjesztése.

A Virgin Group története és sikere Richard Branson, az alapító és elnök személyes filozófiájának és üzleti stílusának köszönhető. A csoport nagy hangsúlyt fektet az innovációra, a minőségre és az ügyfélélményre, és több területen is úttörő szerepet játszik.

LIGHTSPEED

Lightspeed egy amerikai kockázati tőkecég, amely 2000-ben alakult. A vállalat elsősorban olyan korai szakaszban lévő technológiai és üzleti vállalkozásokba fektet be, amelyeknek nagy növekedési potenciállal rendelkeznek.

A Lightspeed befektetési stratégiája magában foglalja a vállalatok támogatását a kezdeti fázistól egészen a későbbi szakaszokig, és segít nekik a piacra lépésben, a termékfejlesztésben és a további növekedésben. A Lightspeed több mint 10 milliárd dollárt kezel és globális jelenléttel rendelkezik, irodái vannak az Egyesült Államokban, Izraelben, Kínában és Indiában.
A cég portfóliója olyan sikeres vállalatokat tartalmaz, mint a Snapchat, az Affirm, az AppDynamics, a MuleSoft és a Nutanix. A Lightspeed kiemelten foglalkozik a fogyasztói termékek, az adatközpontú technológiák, az üzleti alkalmazások, a vállalati infrastruktúra és a tisztán szoftver alapú vállalatok befektetésével. A cég célja, hogy innovatív, értékteremtő vállalkozásokat támogasson, és hozzájáruljon a technológiai iparág fejlődéséhez és növekedéséhez.
A Lightspeed befektetéseinek középpontjában a hosszú távú értékteremtés és a vállalkozások fenntartható növekedése áll. A cég proaktív támogatást nyújt portfólió cégeinek a mentorálás, a kapcsolatépítés és a működési támogatás révén, hogy segítse őket a siker elérésében.