A South Park legújabb epizódjának egy részét a ChatGPT írta

A South Park alkotói az OpenAI ChatGPT segítségét vették igénybe a ‘Deep Learning‘ című legújabb epizód elkészítéséhez.

A 26. évad negyedik epizódjában Stan osztályának több tanulója is a chatbot segítségével ír esszéket és küld szöveges üzeneteket lányoknak. A mesterséges intelligencia egy beszédet generál, amely robotikus hangzása miatt nagyon feltűnő, és a fiú azt hozza fel, hogy miért nem szabad hibáztatni az embereket a ChatGPT használatáért.

‘Az óriási techcégek azok, akik előrukkoltak az Open AI képességével, pénzzé tették és olyan gyorsan terjesztették el, amilyen gyorsan csak tudták, hogy előrébb jussanak’ – mondta a karakter.

A többi szöveges üzenetet, amit Stan a barátnőjének küldött, szintén a ChatGPT generálta. A ‘Deep Learning’ azzal kezdődik, hogy a South Park Általános Iskola diákjai felfedezik, hogy a ChatGPT megcsinálhatja helyettük a házi feladatokat és az iskolai teendőket. ‘Az emberek versek írására, álláspályázatok megírására használják őket, de amire igazán jó, az a csajozás! – hangzik el a sorozatban.’ Az epizód azt is kiemeli, hogy a diákok a ChatGPT segítségével minden feladatot sikeresen teljesítenek.

Az epizód nagy részét Parker írta, de az utolsó néhány percet a chatrobot generálta, például amikor Wendy rájön, hogy a Stantől érkező üzeneteket a mesterséges intelligencia készítette.

Parker és Stone már korábban is kifejezte érdeklődését a mesterséges intelligencia iránt, mivel a duó 2022 decemberében 20 millió dollárt fektetett a Deep Voodoo nevű mesterséges intelligencia stúdiójukba.